Лукойл Нефтохим Бургас се подготвя за преминаването към преработка на неруски

...
 Лукойл Нефтохим Бургас се подготвя за преминаването към преработка на неруски
Коментари Харесай

Лукойл Нефтохим се подготвя за преминаване към преработка на неруски нефт от 2025 г.

  " Лукойл Нефтохим Бургас "  се приготвя за прекосяването към преправка на неруски петрол от 2025 година. Като главно предизвикателство от сдружението регистрират логистичните ограничавания – прекосяването на огромни танкери през проливите Босфор и Дарданели, неведнъж увеличените периоди за доставка и рисковете от закъснение на доставките заради метеорологични или други аргументи. Това стана ясно  от доклада на сдружението, представен на Обществения съвет за партньорство, прецизираха за Българска телеграфна агенция от пресслужбата на рафинерията. 

В тази връзка концепцията за възобновление на плана " Бургас-Александруполис ", само че с подаване на суровина от Гърция към България в подобаващ вид, който да бъде осъществен от страната или от държавно-частно партньорство, е решение, което би асъдействало за възстановяване на логистиката посредством отбягване на проблематичните проливи, регистрират от компанията. От там означават, че е належащо и създаване на резервоарен парк с потенциал от най-малко 1 млн. тона за разбъркване на разнообразни сортове петрол в микс с непрекъснато качество и обезпечаване на нужните " буферни " ресурси при положение на закъснение на доставките.

Свързването на Егейско с Черно море с нефтопровод в комбиниране с построяването на задоволително огромна резервоарна база ще спомогне за диверсификация на доставките на петрол за черноморските страни и спомагателна енергийна самостоятелност. Този план може да се трансформира в нефтен хъб " Черно море ", който ще увеличи ролята на България в енергийната сигурност на района, смятат от " Лукойл Нефтохим "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР